czwartek, 24 lipca 2014

Dziecko Rosemary




Mus czekoladowy "Dziecko Rosemary"

Stopień trudności:  2
Pomoc Rodziców:
mikser
Czas przygotowania:
10 minut + 60 minut w lodówce


 






POTRZEBUJECIE:  

200 g gorzkiej czekolady 

200 ml śmietany kremówki (30%)
czarne jagody, czerwone porzeczki









DO PRACY: 

  1. Myjemy rączki
  2. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej
  3. Ubijamy śmietankę
  4. Do ubitej śmietany małymi porcjami dodajemy czekoladę, cały czas miksując
  5. Gotowy mus przekładamy do pucharków
  6. Ozdabiamy jagodami i porzeczkami
  7. Najlepiej smakuje schłodzony i posypany odrobiną startej czekolady






KROK PO KROKU



W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę 




 Próbujemy :)





 Jeszcze raz





 I ostatni





 Wlewamy do miseczki 200 ml śmietanki (30%)





 Miksujemy





 Powoli, cały czas miksując, dodajemy roztopioną czekoladę





 Mieszamy






 Przekładamy do salaterki. Dodajemy czarne jagody i czerwone porzeczki








 Deser Dziecko Rosemary

- To jest deser z horroru - oznajmiam

- Nie jest - stwierdza Krysia

- Jest. Skąd wiesz, że nie jest? -
pytam

- Czekolada nie może być z horroru - mówi Krysia - Może być z Magdy Gessler. Albo z filmu o zakochaniu. Ale z horroru to nie.













Brak komentarzy:

Prześlij komentarz