Mus czekoladowy "Dziecko Rosemary"
Stopień trudności: 2
Pomoc Rodziców: mikser
Czas przygotowania: 10 minut + 60 minut w lodówce
POTRZEBUJECIE:
200 g gorzkiej czekolady
200 ml śmietany kremówki (30%)
czarne jagody, czerwone porzeczki
DO PRACY:
- Myjemy rączki
- Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej
- Ubijamy śmietankę
- Do ubitej śmietany małymi porcjami dodajemy czekoladę, cały czas miksując
- Gotowy mus przekładamy do pucharków
- Ozdabiamy jagodami i porzeczkami
- Najlepiej smakuje schłodzony i posypany odrobiną startej czekolady
KROK PO KROKU
W kąpieli wodnej roztapiamy czekoladę
Próbujemy :)
Jeszcze raz
I ostatni
Wlewamy do miseczki 200 ml śmietanki (30%)
Miksujemy
Powoli, cały czas miksując, dodajemy roztopioną czekoladę
Mieszamy
Przekładamy do salaterki. Dodajemy czarne jagody i czerwone porzeczki
Deser Dziecko Rosemary
- To jest deser z horroru - oznajmiam
- Nie jest - stwierdza Krysia
- Jest. Skąd wiesz, że nie jest? - pytam
- Czekolada nie może być z horroru - mówi Krysia - Może być z Magdy Gessler. Albo z filmu o zakochaniu. Ale z horroru to nie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz