Dżdżownice w ziemi
Stopień trudności: 2
Pomoc Rodziców: gaz i wrzątek - gotowanie galaretki
Czas przygotowania: 10 minut + leżakowanie w lodówce około godziny
POTRZEBUJECIE:
czekoladagalaretka
słomki. Im grubsze słomki, tym lepsze dżdżownice wyjdą
płaski, długi pojemnik
tarka
1. Umyjcie rączki
2.Przygotujcie galaretkę zgodnie z opisem na torebce
3. Do płaskiego, podłużnego naczynia wlejcie galaretkę i włóżcie słomki. Jeśli słomki będą wystarczająco szerokie, wypełnią się galaretką. Jeśli będą zbyt wąskie wciągnijcie przez słomkę sok
4. Końce słomek zamykamy klamerkami do wieszania prania lub spinaczami5. Słomki wkładamy do lodówki
6. Gdy galaretka się skrzepnie, wyjmujemy słomki, zdejmujemy klamerki i wyciskamy dżdżownice na talerz
7. Posypujemy startą na tarce czekoladą
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz